Sleepboten Marine in dienst gesteld

advertentie

De drie hybride sleepboten van de Noordzeeklasse zijn deze week in dienst gesteld. Het gaat om de Waddenzee, Zuiderzee en Noordzee.

De marine beschikt nu over de sterkste sleepboot uit haar geschiedenis. De eerste van het sleepbotentrio, Noordzee, arriveerde al op 20 februari in Den Helder. De Waddenzee volgde in juni en de Zuiderzee liep afgelopen vrijdag 8 juli binnen.

Voor, tijdens en na het ophalen van de nieuwe sleepboten zijn de bemanningen, die slechts vier personen tellen, opgeleid en getraind. De trainingen bestonden uit vertrouwd raken met de nieuwe boot en diverse nautische opleidingen.

Daarnaast doorlopen de kapiteins praktijklessen in manoeuvreren en slepen aan boord van de nieuwe boten. Daarvoor was een instructeur ingehuurd. De komende maanden worden alle opleidingen afgerond.

De nieuwe slepers vervangen vier van de vijf Linge-klasse sleepboten. Alleen de Gouwe, die tien jaar jonger is dan de andere vier, blijft in gebruik.

De Linge, Regge, Rotte en Hunze zijn verkocht aan Damen. Die verkoopt de boten na een kleine opknapbeurt aan een bedrijf.

BRON.: Nieuwspartner losdenhelder.nl

advertentie