Sinterklaas zet weer voet aan wal (video)

advertentie

Foto: Noordkop Nieuws

DEN OEVER – Om klok slag 10.00 uur zette de Goedheiligman voet aan wal in Den Oever. Hij werd daar opgewacht door Burgemeester Jaap Nawijn en heel veel in kinderen die allemaal op de havenkade van Den Oever stonden te wachten op pakjesboot 12. Ondanks dat het koud was op de haven was het een gezellige aankomst en had de organisatie weer alles uit de kast gehaald voor dit kinderfeest.

Na Den Oever ging het gezelschap door naar Oosterland waar in de Michaëlskerk waar om 11.30 uur een welkomsfeest voor de Sint was georganiseerd. Ook werden de kleinsten hier getrakteerd op wat lekkers om door te warmen.

En om 14.45 uur was Hippolytushoef aan de beurt om bezocht te worden door het Spaanse gezelschap. Dit gebeurde in de Hippolytuskerk. Samen met de Pieten zongen de kinderen hier de mooiste liederen en liepen ze de polonaise door de kerk. Ook was er de gelegenheid om de Sint vragen te stellen en met hem op de foto te gaan.

De laatste stop voor het gezellige gezelschap was in Westerland. Rond 16.15 uur arriveerde Sinterklaas in het Dorpshuis om daar met de kinderen de laatste stand van zaken door te spreken en de Pietendisco te aanschouwen.

advertentie