Sinterklaas vermaakte migranten

advertentie

Foto: Sebastiaan Tigchelaar

WIERINGERWERF – Ook dit jaar kwamen oude én nieuwe inwoners van de Wieringermeer in grote getalen bij elkaar om het Sinterklaasfeest te vieren. Geen wonder dat Sint Nicolaas graag deze middagen bezoekt.

Er was veel leven in de brouwerij in de grote zaal van “Ons Centrum” te Wieringerwerf, maar daar trok de Sint zich niets van aan. Voor iedereen had hij een vriendelijk woord en zijn drie Zwarte Pieten deelden behalve strooigoed heel wat cadeautjes uit.

De jongsten konden zich vermaken in de kleur en knutselhoek en de ouderen waren blij om elkaar weer eens te ontmoeten. Met dank aan alle leerkrachten van de scholen en met name juf Petra, die vele migrantenkinderen onder haar hoede heeft, werden er al enkele Sinterklaas liedjes meegezongen.

Voor hij zijn weg met de Pieten ging vervolgen, wees Sint Nicolaas de aanwezigen op een volgend bijzonder samenzijn; de internationale maaltijd. Deze wordt gehouden op zaterdag 26 januari van 17.00 uur tot 19.00 uur in “Het Kompas”, het kerkgebouw aan de Meeuwstraat te Wieringerwerf.

Iedereen die zich betrokken voelt kan zich hiervoor opgeven en, indien mogelijk, een gerecht naar wens toevoegen aan het buffet. De eerste mensen hebben zich aangemeld en er zullen zeker Syrische, Eritrese en Afghaanse gerechten te proeven zijn. Een gezellige gelegenheid om samen aan tafel te gaan en te genieten van elkaars kookkunsten. De gewone Hollandse pot mag natuurlijk niet ontbreken dus de organisatoren, afkomstig uit de gezamenlijke kerken, hopen ook uit deze hoek enthousiaste aanmeldingen te krijgen.

Onkosten kunnen dankzij spontane giften vergoed worden. Wie een bijdrage wil leveren of vragen heeft kan bellen met Paulien Deijkers: tel. 0227 602289 of een e-mail sturen naar deijkers@quicknet.nl

advertentie