Sint muzikaal binnengehaald

advertentie

ZIJDEWIND – De Sint heeft het bijzonder met het weer getroffen bij zijn aankomst met de boot in Zijdewind. Het Plein van Droog stond al ruim voor tijd vol met kinderen in afwachting van de komst Sinterklaas.

Er was wat vertraging, één van z’n knechten was onder weg gevallen en moest worden opgelapt door de andere Pieten. Maar de plaatselijke fanfare zorgde als vanouds weer voor de vrolijke noot wat de kinderen alleen maar aanspoorde om nog meer en harder Sinterklaas liedjes te zingen.

Op z’n paard Amigo ging de Sint met zijn knechten naar dorpshuis de Harmonie waar hij warm werd ontvangen in een stampvolle gymzaal met muzikale begeleiding van Paul Vlaar. Daar werd hij luidkeels toegezongen door de vele kinderen die daar met hun vader, moeder en menig Opa en Oma naar toe waren gekomen. De kleine van Natasja Bol en Joost Wijnker had de mooiste kleurplaat ingeleverd wat een leuke prijs opleverde.

Het werd steeds gezelliger doordat er door de kinderen ingestudeerde dansjes werden uitgevoerd en ook het hele Pieten geweld aan het dansen raakte op de Sinterklaas liedjes van de plaatselijk muzikant.

De Sint genoot er ook met volle teugen van en had ook lekker tussen de jeugdige massa plaatsgenomen totdat het tijd was om op te stappen.

Voor de kinderen was na afloop met onder andere een springkussen voor vertier gezorgd, zodat de oudere nog even lekker konden nagenieten aan de bar van het Dorpshuis. Tevreden ging iedereen naar huis om op aanraden van de Sint hun schoen te zetten op de hoop van wat lekkers.

Verslag en foto’s: Theo Moras.

advertentie