Senioren wroeten in de aarde

advertentie

HOLLANDS KROON – Na de projecten in 2016 en 2017 in het vierluik “Senioren in gevecht met de elementen” organiseert Stichting Cultuur binnen de Dijken dit jaar in Nieuwe Niedorp: “Senioren wroeten in de aarde”. Dit is een bijzonder cultuurproject voor 60-plussers uit heel Hollands Kroon.

Wil je samen met andere 60-plussers een mooi project beleven? Graag weer eens/of altijd nog eens toneel willen spelen? Zin om met een groep muzikanten een hele week te zingen en/of muziek te maken?
Durf je de uitdaging aan om onder leiding van professionals in 10 dagen een mooie voorstelling te maken en te laten zien? Meld je dan aan!

Wat gaan we doen?
Naar aanleiding van het thema ‘wroeten in de aarde’ gaat de Amsterdamse regisseur Simone de Jong eerst met de deelnemers van gedachten wisselen.  Wat voor gevoel hebben zij bij aarde, wat voor beelden horen erbij, welke verhalen zijn belangrijk om niet verloren te gaan.  Dit zal in de eerste 4 samenkomstdagen gebeuren. Uit deze uitwisseling ontstaat het plan voor de intensieve werkweek waarin de voorstelling wordt gemaakt. Hierin gaan ze ook werken met geluiden uit de polder, en muziek uit het gebied. Daarnaast zullen beweging, tekst en beeld elkaar afwisselen en aanvullen.

De 60-plussers uit de muziekgroep gaan voor die geluiden en muziek zorgen in de projectweek. Dit doen ze onder de bezielende leiding van dirigent Andre Jansen.
Heerlijk een week voor mensen die houden van zingen of een instrument bespelen. Doe ook fijn mee! Andre zorgt dat je een fijne, inspirerende muziekweek hebt.

Zin om mee te doen met senioren wroeten in de aarde?
Nee , je hebt geen ervaring nodig, wel plezier en inzet om dit tot een succes te maken!

Aanmelden kan voor de:
Spelgroep:Hierin leer je theater maken en krijg je een rol in de voorstelling. Samen met de Amsterdamse regisseur Simone de Jong maken jullie het voorstellingsverhaal.
Muziekgroep: Voor als je wilt zingen of een instrument kan bespelen. Onder leiding van dirigent Andre Jansen van Koorcompany zorgt deze groep voor de muziek/geluiden bij de voorstelling.
Vormgevingsgroep: Deze groep werkt aan het decor en aan de kleding van de voorstelling. (je mag je ook opgeven voor een paar dagen)
Groep overig: Vind je het leuk om te filmen of te fotograferen, gastheer/vrouw zijn. Wil je bij de kassa zitten tijdens de voorstellingen of bezig zijn met de pr? doe gezellig òòk mee!

Wanneer: di 12 juni, woe 20 juni, woe 27 juni, vrij 6 juli +
Projectweek ma 9 juli t/m zat 14 juli
Waar: Boerderij Klaver schaap, Winkel/Nieuwe Niedorp (Paadje 1)
Kosten: €75,- (geldt alléén voor de Muziekgroep en de Spelgroep)

De voorstellingen zijn op: Vrijdag 13 juli 19:30 uur
Zaterdag 14 juli 16:00 uur én om 19:30 uur
Hiervoor kunnen nu al kaartjes gereserveerd worden à €12,- (incl. 2 koffie/thee)
Kinderen tot 12 jaar betalen €7,-
Aanmelden voor het project, of kaartjes reserveren voor de voorstelling ? mail dan naar stichting@cultuurbinnendedijken.nl of bel projectleider Irene van Oers: 06-19505135
(doe dat òòk als je problemen hebt met vervoer, of als je het deelnamebedrag écht niet kan missen, we proberen een oplossing te zoeken)

Foto : Paula Seijbel

advertentie