Schoolontbijt, Burgemeester eet mee op de Branding Den Oever (video)

advertentie

DEN OEVER – Op basisschool De Branding was het maandagmorgen een drukte van belang. 50 leerlingen en enkele leerkrachten genoten samen met de burgemeester van een gezond ontbijt.

Een goed ontbijt is van groot belang om de morgen fris van start te gaan. Vroeger ging 1 op de 5 kinderen zonder ontbijt naar school maar gelukkig komt dit bijna niet meer voor.

Toch blijft het ontbijt belangrijk en dan ook vooral een gezond ontbijt. Het is misschien wel lekker al die zoetigheid zoals jam en hagelslag, maar begin de dag vooral goed en gezond.

Tijdens de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt, de week waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. In Noord-Holland ontvangen de burgemeesters van 32 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis.

Burgemeester Nawijn ging dus ontbijten in Den Oever op basisschool De Branding. De kinderen vonden het allemaal reuze interessant om te ontbijten met de burgemeester en vroegen hem dan ook het hemd van het lijf over hoe hij ontbijt.

Na afloop ging hij dan ook voldaan en goed gevuld weer naar het gemeentehuis in Anna Paulowna om daar zijn werkzaamheden te starten.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie