Samen tegen eenzaamheid

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Regio – Van 22 september tot en met 1 oktober is het voor het zevende jaar op rij Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam.

En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.

Daarom is het belangrijk dat we samen een vuist maken tegen eenzaamheid. Eenzaamheid vraagt bovenal om aandacht. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Op de site Noordkopvoorelkaar is het mogelijk om contact te leggen: hulp aan te bieden of hulp te vragen. Maak het verschil voor een ander om jezelf op de site te zetten als aanbieder van hulp. En maak bekend dat meer contacten op dit moment in je leven belangrijk is als vrager van hulp. Nog nooit was het zo eenvoudig om de eenzaamheid te lijf te gaan!  
Neem ook eens een kijkje, zie: www.noordkopvoorelkaar.nl

Workshops Eenzaamheid voor vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.
MEE & De Wering, Humanitas en Wonen Plus Welziin organiseren onder de kop van Noordkopvoorelkaar -voor vrijwillige inzet en informele zorg-, de interessante en informatieve workshops Eenzaamheid voor vrijwilligers en mantelzorgers. De workshops worden geopend door een expert op het gebied van Eenzaamheid die het onderwerp inleidt aan de hand van de laatste onderzoeken. Vanuit het project ‘Eenzaam ben je niet alleen’ in Den Helder is een groep trainers van verschillende organisaties geschoold in het aanbieden van trainingen rondom dit onderwerp.
De volgende onderwerpen worden behandeld: 
            – Wat is eenzaamheid?
            – Hoe ontstaat eenzaamheid?
            – Welke vormen van eenzaamheid zijn er?
            – Hoe signaleer je eenzaamheid?

De workshops worden georganiseerd op:
22 september van 13.00-17.00 uur in Den Helder, locatie:  Bernhardplein 76, 1ste etage
én 29 september van 13.00-17.00 uur in Schagen, locatie: Zijperweg 14.

Geïnteresseerd? Meer informatie op www.noordkopvoorelkaar.nl/inspiratie/week-tegen-de-eenzaamheid.  De middag wordt kosteloos aangeboden en aanmelden kan tot 14 september!

Voor  workshop op 22 september, te Den Helder: aanmelding naar denhelder@noordkopvoorelkaar.nl

Voor  workshop op 29 september, te Schagen   : aanmelding naar 
info@noordkopvoorelkaar.nl
 
Graag onder vermelding van naam, emailadres, woonplaats, of u vrijwilliger bent en bij welke organisatie of dat u mantelzorger bent.
Na aanmelding wordt ter zijne tijd een bevestigingsmail met het programma van deze gezellige en informatieve middag verzonden!!

Voor vragen Den Helder kunt u contact op nemen met Mariette Nannings, 088-0075200.
Voor vragen Schagen/ Hollands Kroon kunt u contact opnemen met Marika de Jager, 0224-291042

advertentie