Sacha de Boer geeft lezing in de Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – De bekende journaalpresentatrice Sacha de Boer komt op 10 januari naar de Cultuurschuur op uitnodiging van het NUT. Veruit de meeste mensen zullen Sacha kennen als anchor van het NOS acht uur Journaal. Echter begin 2013 besloot ze die carrière af te sluiten en zich helemaal toe te leggen op haar oorspronkelijke beroep: fotografe. Op 3 mei 2013 presenteerde ze zodoende haar laatste ‘acht uur’.

Als fotografe laat ze zich niet in één hokje duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding de gerechten van sterrenkok Jacob Jan Boerma; wat de populaire kookboeken Down to Earth en Back to Basics opleverde. En zo kan het ook zijn dat ze op de School voor Journalistiek de ene keer een masterclass geeft over journalistiek, en een volgende keer wordt gevraagd om te komen spreken over beeldverhalen.

De studenten zien haar graag komen; behalve een voorbeeldig presentatrice is ze een bevlogen fotografe en brengt ze haar kennis en kunde op beide terreinen met veel geestdrift over. Dat ze in het echte leven spontaner overkomt dan in de nieuwsuitzendingen ligt voor de hand, maar toch blijft haar opgewekte energie daarbuiten een aangename verrassing.

Aanvang is 20.00 uur en de lezing duurt tot ongeveer 22.30 uur. Voor NUT-leden is deze lezing gratis, niet-leden betalen €5,-. Reserveren is niet nodig. Locatie: de Theaterzaal in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 Wieringerwerf.

 

advertentie