Rustig jaarwisseling in Hollands Kroon

advertentie

Buitenbrandje aan de Brinkweg in Wieringerwerf

HOLLANDS KROON – Voor zover ons de berichten bereiken is de jaarwisseling in de gemeente Hollands Kroon vrij rustig verlopen en hebben er geen ernstige incidenten plaats gevonden. Dat is helaas niet te zeggen voor de rest van Nederland waar door vuurwerk twee doden zijn gevallen.

De brandweer moest in onze regio enkele malen uitrukken voor brand in Anna Paulowna, Wieringerwaard, Slootdorp en Wieringerwerf.

In Wieringerwaard betrof het een brand in een garage aan de Merellaan. De woning stond zelf ook onder de rook. De brandhaard, een oppottafel, werd snel ontdekt en geblust. De in de garage aanwezige auto werd nog even naar buiten gereden, waarna de woning en garage geventileerd werden. De reden van de brand blijft onbekend. De bewoners konden na het ventileren het huis weer in, aldus de brandweer.

Aan de Molenweg in Slootdorp was een brandgerucht bij een stal met koeien. Hier bleek een nieuwjaarsvuurtje te zijn ontstoken. De brandweer heeft de boel vanwege de wind geblust.

Verder waren er buitenbrandjes op de Wethouder Berbeelaan en Pastoor Philipponastraat in Anna Paulowna en een buitenbrandje aan de Brinkweg in Wieringerwerf.

Lees ook: Vuurwerkvandalisme in Hippo

Dus relatief rustig wat je helaas niet kunt zeggen voor de rest van Nederland waar de hulpdiensten 50 procent meer meldingen hadden. Ook is er weer vuurwerk gegooid naar hulpverleners en raakte enkele agenten in Zandvoort gewond door een om zich heen slaande 19-jarige man.

advertentie