Rumoer rond machinefabriek Luyt

advertentie

DEN OEVER – De verhoging van de dijk en de daar bijkomende werkzaamheden bij de Oeverse haven hebben heel wat voeten in aarde gehad. En nu lijkt er een probleem bij te komen.

De Luyt Groep heeft een geschil met de gemeente over de verhuizing van hun activiteiten in de haven. Volgens Luyt blijkt er met de gemeente afspraken te zijn gemaakt over onder andere het liggeld, de hoogte van de kade en het gebruik van faciliteiten.

Door het steeds uitstellen van de dijkverhoging is Luyt al een flinke subsidie misgelopen. De nieuwe schepenlift wordt later gebouwd. De leverancier kon niet wachten en heeft de opdracht gecanceld. Niet alleen de subsidie van enkele tonnen gaat aan de neus voorbij, maar ook is de prijs van het ijzer flink gestegen en dit betekent dat men behoorlijk meer geld voor een nieuwe lift op tafel moet leggen.

De gemeente zegt dat zij aan het uitstellen van de dijk en de daardoor misgelopen subsidie geen schuld hebben. Zij hebben wel een bedrag aan Luyt toegezegd omdat zij het werk van het bedrijf belangrijk vinden. Vreemd dat men geen schuld erkent, maar wel een tegemoetkoming wil geven.

Over de andere zaken zijn beide partijen nog in gesprek en zij willen hier samen proberen uit te komen. De gemeente wil liever niet meer via de media communiceren. De vraag komt dan: waar is de transparantie van de gemeente gebleven?
Ook de meeste raadsleden spreken van een vreemde gang van zaken en zij willen dan ook zo snel mogelijk een oplossing die vooral voor Luyt reëel en voldoende is.

Wordt vervolgt met hopelijk een goede afloop.

Luyt Groep B.V. is een toonaangevende innovatieve dienstverlener op het gebied van lieren, voortstuwing, aluminium scheepsbouw, dekmachines en filtersystemen. Zij leveren deze producten wereldwijd voor toepassingen in de maritieme sector.

advertentie