Ruime overwinning VZV tegen E&O in nacompetitie

advertentie

EMMEN – Maedilon/VZV is de eerste wedstrijd in de degradatiepoule uitstekend begonnen, E&O werd overtuigend met duidelijke cijfers 18-31 verslagen.

Het gemotiveerde team van Betty Plasmeyer kwam furieus uit de startblokken na 15 seconden wist de weer herstelde Lotte Houtenbos de score te openen.

Nog zonder geblesseerde Linsey Perre en Jane Kramer wist VZV met snelle gevarieerde aanvallen een 4-8 voorsprong op te bouwen en had het team de volledige controle over de wedstrijd. Het team van trainer/coach Frank van der Zander wat zonder punten in de reguliere competitie was geëindigd kwam zowaar weer terug in de wedstrijd en scoorde in no time vier maal achterelkaar en was de stand weer gelijk 8-8.

VZV nam hierna weer een 8-10 voorsprong door doelpunten van Florance Kos en Joyce Hillen maar E&O bleef VZV goed volgen en nam 5 minuten voor het rustsignaal zelfs brutaal een 11-10 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft herstelde VZV zich weer en via enkele snelle tegenaanvallen werd er nog voor rust weer een voorsprong genomen. Ruststand 12-15.

In de tweede helft was het team van Betty Plasmeyer heer en meester en lieten de meiden van Maedilon/VZV zien dat ze de veel betere ploeg waren. Na tien minuten spelen stond er 15-20 op het scorebord en zou VZV de voorsprong verder uitbreiden waar Krissy Hogervorst in korte tijd drie treffers voor haar rekening nam. Djazzmin Trabelsi wist in deze wedstijd met haar snelheid enkele breaks afteronden waardoor ze met vijf treffers topscorer werd.

SEW wist Foreholte thuis te verslaan met 21-18 en staat nu op de 2e plaats achter VZV in de degradatiepoule.

Doelpunten: Djazzmin Trabelsi 5, Joyce Hillen 5, Lisanne Kolken 4, Florance Kos 4, Krissy Hogervorst 3, Lotte Houtenbos 3, Lotte Prak 2,Maud Kruijer 2, Roos de Vries 2 en Pien Groenveld 1.

Paaszaterdag 31 maart speelt Maedilon/VZV de streekderby tegen SEW in Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.45 uur.

Archieffoto Patrick Hogervorst: de razendsnelle Djazzmin Trabelsi topscore met vijf treffers.

Een bijdrage van: Theo Moras.

 

advertentie