Ruim honderd deelnemers aan handbalclinic

advertentie

’T VELD – Nagenoeg de hele VZV selectie was paraat om met de jeugd in sporthal ’t Zijveld een aantrekkelijke en vooral leerzame handbalclinic af te werken.

Al ruim voor tijd stonden er maar liefst 67 F en E handbaltalenten te popelen om aan de slag te gaan. Eerst met z’n allen de spieren los en soepel maken om hierna in groepen diverse onderdelen aftewerken. Betty Plasmeyer en de speelsters van het VZV vlaggenschip vermaakten de aanstormende talenten uitstekend.

Het was een lust voor het oog om te zien hoeveel talent en klasse erbij een flink aantal deelnemers al aanwezig was. Voor de tweede groep de C en D ’s die na de middag aan de slag gingen hadden zich veertig deelnemers aangemeld waarbij deze groep al heel duidelijk zichtbaar was dat de aanpak en de begeleiding van de jeugd in goede handen is.

De resultaten bij de hogere junioren die ook allemaal in Landelijke competities spelen zijn dan ook om trots op te zijn. Voor de toekomst ziet het er dan ook rooskleurig uit voor het in de eredivisie handballende team dat zelfs in hun eerste jaar ook een Europees ticket wisten binnen te halen.

Voor de speelsters van Dames 1 die momenteel met behoorlijk wat tegenslag te kampen hebben was dit ook meteen een welkom opwarmertje voor de competitie wedstrijd tegen Landskampioen Dalfsen in ’t Zijveld van donderdagavond.

Er staat dan nog één zware uitwedstrijd tegen V&L op het programma waarna Maediolon/VZV op 12 november in Sporthal de Meent voor de Europacup tegen Rocasa uit Cran Canaria hun Europese debuut zal maken.

Het volgend weekend speelt VZV dan de uitwedstrijd tegen Racosa op Cran Canaria en hoopt dan klaar te zijn voor het verdere verloop van de competitie waarin handhaven het uitgangspunt zal zijn.

Een bijdrage van Theo Moras

advertentie