Rotary haalt weer kleding op

advertentie

Hollands Kroon – Zaterdag 12 november haalt Rotary Wieringerland vanaf 9.00 uur huis aan huis weer gebruikte kleding op in Wieringen en de Wieringermeer.

De Rotaryclub Wieringerland maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International, met 32.000 clubs in 200 landen. Rotary is een serviceclub. Dat wil dat de leden vanuit de Rotary op verschillende manieren hun medemens ondersteunen zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging.

Vanuit deze gedachte zamelt Rotary Wieringerland al meer dan 30 jaar kleding in met de gele kledingbakken in de dorpen en een jaarlijkse huis-aan-huis actie.

De inwoners van Wieringen en Wieringermeer deponeren al jaren trouw hun overbodige kleding in de kledingbakken in Westerland, Hippolytushoef, Den Oever, Wieringerwerf en Kreileroord.

De gebruikte kleding wordt gesorteerd en krijgt een tweede leven. Zo wordt de hoeveelheid afval gereduceerd en worden grondstoffen duurzamer gebruikt. Bovendien kan Rotary Wieringerland met de opbrengst diverse doelen in de regio ondersteunen.

Ook gaan jaarlijks vele ouderen op kosten van Rotary op reis met de Zonnebloemboot. De kledinginzameling van Rotary is uniek omdat het geheel door vrijwilligers wordt geregeld en de totale opbrengst ten goede komt aan goede doelen.

advertentie