Rotary geeft gulle donatie voor aankoop nieuwe bus (video)

advertentie

Foto: Noordkopnieuws. Dick van Wieren (links) overhandigt de cheque aan Jan Doves

WESTERLAND – De Wieringer activiteitenvereniging mocht een flinke cheque van maar liefst € 1500,- in ontvangst nemen van de Rotaryclub Wieringerland.

Een maand geleden heeft de bus het begeven en daar er niet genoeg geld in de kas zat was men dus genoodzaakt om een lening af te sluiten voor de aankoop van een nieuwe bus. Geen nieuwe bus eigenlijk want dat werd een beetje te duur. Zij vonden op internet bij garage Doornbos in Norg een knappe en niet te dure tweedehands bus. Deze werd volledig pico bello afgeleverd aan de vereniging.

In de tussentijd dat de Wieringer activiteitenvereniging geen bus tot hun beschikking had heeft Doornbos een andere bus belangeloos meegegeven zodat men zich toch kon redden. “Hier waren wij zeer blij mee”, aldus Jetty Bak. “Kom je helemaal van Wieringen naar Drente en dan geeft zo iemand zomaar een week lang een busje voor niets mee. Maar ook hier in onze gemeente zijn natuurlijk mensen of instellingen waar wij terecht kunnen”.

Zo is daar bijvoorbeeld de club Rotary die heel vaak bijspringen en donaties schenken. Zij hebben al vele goede doelen en instellingen bijgestaan en deze keer was het dus de Wieringer activiteitenvereniging.

Dick van Wieren van de Rotary had voor de vereniging een cheque meegenomen met een bedrag van € 1500,- die besteed kan worden aan de bus. Voorzitter Jan Doves was hier uiteraard zeer blij mee en bedankte de Rotary voor de gulle gift.

De Wieringer activiteitenvereniging zorgt voor vervoer van ouderen. Veelal voor woonzorggroep Samen, maar men kan ook lid worden van de vereniging en voor een paar euro wordt men dan weggebracht en gehaald. Wilt u meer weten over de vereniging neem dan contact op met voorzitter Jan Doves, 0227-591273.

advertentie