Ronde van Breezand zondag 14 april

advertentie

BREEZAND – Zondag 14 april is het weer tijd voor de 44e Ronde van Breezand deze word dit jaar een week eerder gehouden vanwege Pasen. Het evenement start om 11.00 uur met de Wilms Dikkebandenrace en na de recreanten zullen voor het derde jaar in de categorie elite, beloften, amateur en junioren voor de vrouwen in de Ronde van Breezand van start gaan.

Dikkebandenrace
Voor de jeugd van 6-12 jaar is er in samenwerking met de basisscholen van Breezand en omgeving de Wilms Dikkebandenrace georganiseerd. Daarin zijn drie categorieën, in de leeftijd 8 jaar en jonger, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Deelname kan alleen met een gewone fiets of een MTB.

Het programma van zondag 14 april is als volgt.

11.00 Wilms Dikke banden race voor de jeugd.
12.30 Recreanten
14.00 (E)-Elite/Belofte Club-Vr./Amateur-Vr./Junior-Vr.
15.30 Sportklasse

Parcour
Het parcours loopt vooral over de Zandvaart in Breezand, inclusief de Witte Brug en is 1,4 kilometer lang. Waar voorheen de Ronde van Breezand rondom het Ceresplein ging, heeft de organisatie in de nieuwe setting voor gekozen om het prachtige asfalt van de Zandvaart te benutten. De start en finish is ter hoogte van Schra Tweewielers. Er zal worden gestarten richting het spoor, voor het spoor linksaf over de brug en direct weer linksaf, lang eind rechtuit, langs De Aap en linksaf de Burg. Lovinkstraat op, meteen linksaf over de Witte Brug en weer direct linksaf, in volle sprint naar de finish.

Parkeren
Let u op de aanwijzingen op de wedstrijddag zijn enkele wegen richting het parcours afgesloten. U kunt het beste parkeren op het Ceresplein. Deze is het beste bereiken via de zuidelijke kant van de Zandvaart.

advertentie