Rick van Breda oppermachtig

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

(door: Dave Kanbier)

Foto: Roberto Weber (kopgroep van 5 met winnaar Rick van Breda op kop)

Wieringerwerf – Afgelopen zaterdag is de vijfde rit van de NeCap-Schelphorst competitie gewonnen door Rick van Breda van Monkey Town CT.

Met bijna 70 renners aan de start werd een vervolg gegeven aan de goed bezochte NeCap-Schelphorst competitie. Met Joris de Boer aan de leiding van het klassement was het duidelijk dat Team Kolkman-Pro Salton de wedstrijd zou controleren.

Op 20 ronden voor het einde was het Rick van Breda die voor het eerst uit het peloton een serieus gat sloeg. Hij won daarmee de tussensprint voor het klassement en pakte daarmee 6 punten voor Hans van Wonderen en Bas Bervoets.

De top 3 van het klassement maakte zich niet druk om de punten en spaarde de energie voor de rest van de koers. Hoewel de demarrage uiteindelijk tot niets leidde was het wederom Rick van Breda die de tweede premie sprint won. Het was duidelijk dat de renner uit Den Helder de sterkste was en het verbaasde daarom ook niet dat juist hij degene was die de koers 4 ronden voor het einde deed ontploffen.

Waar het leek uit te draaien op een massasprint sprong Van Breda weg en wist ploegmaat Joris Blokker, Volkers Meinsma, Tibor Zwaan en Bart Ursem met zich mee te krijgen. De vijf koplopers pakte een ruime voorsprong die niet meer goed te maken was door het peloton.

Rick van Breda bewees zijn klasse door als eerste over de finish te komen voor Joris Blokker en Tibor Zwaan. Joris de Boer verdedigde zijn leiderstrui met een zevende plaats en zag zijn voorsprong vergroten op concurrenten als Mike Tesselaar en Marco Kaldenbach.

De volgende wedstrijd in de NeCap-Schelphorst competitie start zaterdag 8/4 om 17:30u bij NeCap te Wieringerwerf. De overige data zijn: 15/4, 22/4, 29/4 en de finale is op 6/5. Deelname per rit kost € 3,- en is toegankelijk voor iedere (basis)licentiehouder vanaf 16 jaar. Meer informatie is te vinden op de site van de Meertour: www.stmeertour.com.

advertentie