Respect voor onze vrijwilligers

advertentie

HOLLANDS KROON – Vrijwilligers vindt je overal in onze moderne maatschappij. Of het nu in verenigingen, buurthuizen of instellingen is, maar ook bij de brandweer bijvoorbeeld vindt je ze.

En deze vrijwilligers kunnen niet kiezen op welke tijdstip zij hun diensten willen aanbieden. Als hun pieper gaat wordt van ze verwacht dat zij klaarstaan.

Bij nacht en ontij, maar ook bij weersomstandigheden zoals om deze tijd. Harde wind en vrieskou. Bij brand is het uiteraard de gewoonte dat deze bestreden wordt met water.

Als het dan vriest wordt het spuiten met water een hele andere zaak. Alles lijkt te bevriezen, leidingen, slangen, maar ook de vrijwilligers zelf ondervinden veel hinder van de kou.

Kijk naar bijgevoegde foto van een brandweerman die aan het blussen was bij de grote brand op Texel. Dan mag je toch wel zeggen dat we respect mogen tonen voor deze vrijwilligers.

Uiteraard zijn er meer mensen die hinder ondervinden van het vriesweer. Zoals bijvoorbeeld visserlui, bouwvakkers en andere mensen die hun vak buitendeurs beoefenen.

Maar brandweermensen zijn over het algemeen vrijwilligers die belangeloos hun diensten aanbieden om hun medemens te helpen. Ik zeg; RESPECT.

Foto: brandweer Noord Holland Noord

advertentie