Renny Donker & Meinie Terpstra kronen zicht tot kolfkampioenen van Hollands Kroon

advertentie

WIERINGERWAARD – Op zaterdag 20 januari speelden de kolfverenigingen uit Hollands Kroon voor het jaarlijkse Kampioenschap.

Op de kolfbaan van “de Oude School” speelden de verenigingen WWB en DOK uit Wieringerwaard en de verenigingen Over de Helft en AWA uit Nieuwe Niedorp om wie zich bij Dames en Heren dit jaar de beste van Hollands Kroon mag noemen.

Na een spannende voorronde wedstrijd waren het Ab Stroker, Andries Terpstra, Jan Goet, Piet Rentenaar, Renny Donker en Sjaak Groot (kampioen van vorig jaar) die zich bij de heren voor de finale wisten te plaatsen.

Bij de Dames waren dat Henny Tieman, Gre Burger, Annie Goet, Anneke de Hoog, Meinie Terpstra en Anneke Rentenaar.

Na een zeer spannende heren finale waarin Jan Goet van Over de Helft Nieuwe Niedorp met een totaalscore van 149 de toon had gezet wisten Piet Rentenaar van WWB Wieringerwaard met 150 en Sjaak de Groot (Over de Helft) en Renny Donker (WWB) met 151 punten deze score te overtreffen. De benodigde verlenging (barrage in de kolfsport genoemd) eindigde in het voordeel van Renny Donker waardoor hij kampioen werd.

Bij de Dames was de finale ook erg spannend. Anneke Rentenaar van WWB wist haar in de voorronde behaalde voorsprong niet te behouden en werd met 119 punten derde.

Annie Goet uit Nieuwe Niedorp wist haar bij te halen en kwam tot een score van 121 werd knap tweede. Kampioen bij de Dames werd Meinie Terpstra van DOK uit Wieringerwaard die met een totaalscore van 128 punten bij een terechte winnaar werd van dit kampioenschap.

advertentie