Rectificatie artikel ‘RTVNoordkop krijgt meer geld van de gemeente’

advertentie

Alexander Bügel, raadslid OHK

HOLLANDS KROON – In mijn beschouwing over het debat op 23 mei omtrent het verhogen van de subsidie voor RTVNoordkop heb ik raadslid Bügel helaas fout geïnterpreteerd. Hij vindt een zich professionaliserende RTVNoordkop geen concurrent voor bijvoorbeeld Wieringernieuws, PeWi nieuws of de Meerpeen, maar wel voor professionele kranten zoals de Schager Courant, Wieringer Courant en CTR Hollands Kroon.

Bügel heeft het volgende tijdens de raadsvergadering gezegd: “Het lijkt aanvankelijk een sympathiek voorstel. Help de lokale omroep van Hollands Kroon vooruit en help ze professionaliseren. Maar is dit wel zo sympathiek als het lijkt en welke gevolgen heeft dit voor de andere, niet gesubsidieerde media die actief zijn in Hollands Kroon. Om mogelijke vragen te voorkomen in tweede termijn, daarbij bedoeld OHK niet de websites zoals PeWi nieuws, Wieringer Nieuws of De Meerpeen. Deze werken of op vrijwillige basis of zijn in staat om hun eigen broek op te houden door de verkoop van reclames.

Waar we wel op doelen zijn bijvoorbeeld de kranten. Door geld beschikbaar te stellen voor de lokale omroep wordt er ongelijkheid gecreëerd op het platform van de media. Door professionalisering te bekostigen bij de lokale omroep creëren we een directe concurrent voor bijvoorbeeld de Wieringer Courant, CTR en de Schager Courant. Persoonlijk denk ik dat we ons als raad af moeten vragen of dit wenselijk is? En dat is dan ook tevens de eerste vraag aan het college.” Einde citaat.

Klik hier voor bericht: RTV Noordkop krijgt meer geld van de gemeente 

advertentie