Recordaantal deelnemers aan Nationaal Kampioenschap Stro Laden

advertentie

Wieringerwerf – Nog nooit heeft het evenement zoveel deelnemers getrokken als dit jaar, meldt de organisatie achter het evenement enthousiast. De titelstrijd rond het stro stapelen dat dit jaar voor de derde keer in Noord-Holland georganiseerd wordt, trok vorig jaar nog een 12-tal teams van ieder 7 personen. Dit jaar zouden het zomaar 20 teams kunnen worden.

Organisator Jacob Geluk ziet vooral een toename in teams buiten de eigen regio. ‘De verschillende dorpskernen uit Hollands Kroon zijn altijd al goed vertegenwoordigd. 
Dit jaar zien we ook aanmeldingen van Marken, Callantsoog, Waarland en zelfs uit de Flevopolder binnenkomen. Het wordt nog spannend of het ons dit jaar eindelijk lukt de titel naar Hollands Kroon te halen!’, aldus Geluk.

De titelhouders is het team Blunderhiem uit Friesland, wat bestaat uit een 7-tal zeer ervaren stroladers. ‘Wat je bij hun ziet is dat ze strategisch laden en heel goed weten wat ze doen. De mannen zijn zeker niet de jongste, maar ze zijn reuze snel!’ Het is juist de strategie, of het ontbreken eraan, wat voor de toeschouwers veel kijkplezier oplevert.

Jacob: ‘Heel mooi om te zien hoe het publiek meeleeft met wat er op het veld gebeurt. 

Het Nationaal Kampioenschap Stro laden vindt plaats op zondag 28 augustus van 13.00-16.00 uur bij Bezoekboerderij ‘Leven van de wind’ aan de Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf.

Voor meer informatie: 

www.levenvandewind.com/nk-stro-laden

 

advertentie