Rechtzaak dodelijk ongeluk Anna Paulowna begonnen

advertentie

Foto: NH Nieuws/Jurgen van den Bos

ANNA PAULOWNA – Bij de rechtbank in Alkmaar hebben zich dinsdagmorgen tientallen belangstellenden gemeld voor de strafzaak tegen de 20-jarige Siem B. uit het Noord-Hollandse Oudesluis.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt hem als de bestuurder van de auto die op 1 september vorig jaar met hoge snelheid verongelukte in Anna Paulowna. Door de crash kwamen drie jongens, een van 15 en twee van 16 jaar, om het leven. Zij werden door de klap uit de auto geslingerd. B. en een vijfde inzittende, een meisje, raakten gewond. Volgens de aanklaagster bestuurde B. de auto onder invloed van drank en drugs.

B. zat na het ongeval drie maanden vast. In november kwam hij onder voorwaarden op vrije voeten. Hij kreeg een enkelband en een locatieverbod. Zijn advocaat kondigde dinsdag voor de zitting aan dat hij aanhouding van de zaak wil vragen. Volgens hem is het onderzoek nog niet afgerond waaruit moet blijken dat zijn cliënt achter het stuur zat. B. en de vijfde inzittende zeggen beiden zich niets van het ongeval te kunnen herinneren.

Verslaggever Jurgen van den Bos is namens mediapartner NH Nieuws aanwezig en twittert live vanuit de rechtbank.

advertentie