Radioprogrammering Open Dag compleet!

advertentie

Hippolytushoef – Aankomende zaterdag (9 september) is er open dag bij RTV Noordkop, de lokale omroep van de gemeente Hollands Kroon. De gehele dag kunt u onder andere live zien hoe er radio gemaakt wordt. Om 7 uur start de programmering van Noordkop Radio en vanaf 8 uur bent u van harte welkom in het studiopand aan het Rozenlaantje in Hippolytushoef.

Noordkop Radio
De gehele dag kan je binnenlopen bij live radio-uitzendingen en krijg je uitleg over werking van de studio’s. Afgelopen maanden is er veel werk verzet in het studiopand, dit heeft geleid tot twee nieuwe radiostudio’s en een spreekcel. Ook is er een nieuwe krachtige FM-zender geïnstalleerd met daarnaast een DAB+ zender, zo zijn we in heel Hollands Kroon via de ether te ontvangen.

Het pronkstuk van de verbouwingen is de grote studio 1, deze wordt tijdens de open dag officieel geopend door Provinciaal Statenlid Jeffrey Leever. De opening is tussen 12:00 en 13:00 uur en wordt rechtstreeks op de radio uitgezonden.

Kondig je favoriete plaat aan op de radio!
Wil je ook die magie ervaren om je stem door de ether te laten vliegen? Dat kan, zet het nummer dat je graag wil laten horen als MP3-file op een usb-stick en kom naar de studio op de open dag. Wij leggen je uit hoe een plaat wordt ingestart wordt en samen met de DJ van dienst kondig je de plaat live op de radio aan.

NoordkopNieuws.nl
Een belangrijk onderdeel van de lokale omroep is onze nieuwsvoorziening via internet en kabelkrant. Dit doen we via de zogenaamde Media-Hub, een online-tool waarmee we tekst, foto’s en video’s toevoegen aan onze website en kabelkrant. Vrijwilligers laten zien hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast laten we zien met welke apparatuur wij onze videoreportages maken.

Nieuwsgierig
Wil je gewoon eens komen kijken in het studiopand? Of kriebelt het misschien ook wel om vrijwilliger te worden bij Noordkop Nieuws en/of Noordkop Radio? Schroom dan niet en kom langs.

Je vindt ons aan het Rozenlaatje 8 in Hippolytushoef. Meer informatie is te vinden via www.noordkopnieuws.nl, of like onze facebookpagina facebook.com/NoordkopNieuws. De radio-uitzendingen zijn te beluisteren via de ether op 106.6 FM, via de kabel op 89.0, Ziggo kanaal 43 (tv) en 918 (radio) , DAB + en de Noordkop App (Android).

advertentie