Rabobank doneert € 72.150, – uit Coöperatiefonds

advertentie

Foto rabobank.nl: Beleeftuin Pluto Den Helder ontvangt cheque

DEN HELDER – De commissie Coöperatiefonds heeft tijdens de laatste ronde van 2018 maar liefst drieëntwintig aanvragen ontvangen van verenigingen en stichtingen. Hiervan hebben zij vijftien aanvragen toegewezen en totaal een bedrag van € 72.150,- gedoneerd! “We hebben alle aanvragen zorgvuldig zijn doorgelezen en beoordeeld,” zegt commissielid en ledenraadslid Ruud Ramaekers. “We kijken niet alleen naar de financiële onderbouwing, maar ook naar de omstandigheden. Wat heeft de aanvrager er bijvoorbeeld zelf aan gedaan om geld bij elkaar te krijgen? Hoeveel mensen zijn er bij gebaat? Is het toegankelijk voor iedereen? Die informatie weegt mee in de beoordeling, want samen bereik je meer dan alleen, daar geloven we echt in”.

Donaties in de gemeente Hollands Kroon

  • Gymnastiekvereniging D.O.S. uit Den Oever ontvangt € 400,- voor de aanschaf van een nieuwe turnvloer voor de gein van herhaald springen.
  • K-Boem initieert een buurtinitiatief voor de realisatie van een speeltuin in Barsingerhorn. Met de toegezegde € 2.500,- schaffen zij twee objecten aan voor de speeltuin.
  • Om weer sprongen, rollen en sprongsessies te oefenen ontvangt Gymnastiekvereniging Olympia in Wieringerwaard € 1.000,- voor de aanschaf van een nieuwe lange mat.
  • Voor het realiseren van een opberg- en vergaderruimte krijgt Stichting Dorpshuis Den Oever een bedrag van € 10.000,-.
  • Het Dorpshuis Prins Maurits heeft € 4.500, – gekregen om energiemaatregelen te treffen en voor een nieuwe kolfvloer.

De overige cheque’s werden o.a. uitgedeeld in de gemeente Schagen, Texel en Den Helder.

Winst Rabobank terug naar de samenleving Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt de Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema’s zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving.

Een mooi project, maar niet de middelen? Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland rabobank.nl/kvnh.

Foto Rabobank.nl: Beleeftuin Pluto Den Helder ontvangt cheque

advertentie