Raadslid maakt carnavalskraker over eigen gemeente (video)

advertentie

Foto: NH Nieuws/Matthijs Gemmink

WIERINGERWERF – Elk jaar schrijft Alexander Bügel uit Wieringerwerf een scherp carnavalslied over de gemeente Hollands Kroon. Alles en iedereen in de politiek kon altijd een vrolijke sneer verwachten, maar deze editie was er wel een groot verschil met andere jaren: Alexander zit nu zelf in de politiek.

“Het gaat over dat het goed gaat in Hollands Kroon. ‘Alles is ok’, hebben we als titel gekozen”, vertelt Bügel in zijn eigen studio. Vorig jaar is hij voor Onafhankelijk Hollands Kroon in de raad gekomen, als fractievoorzitter zelfs. “Daarom dacht ik: het moet een vrolijk lied worden. Maar de goede luisteraar hoort er evengoed wel wat ondertonen in.”

Burgemeester
Vast onderwerp in de vorige edities was burgemeester Jaap Nawijn, maar ook dat is een verandering ten opzichte van vorige jaren, want Nawijn heeft vorige maand afscheid genomen. “Dat zit ook in het lied”, lacht Bügel. “We nemen waardig afscheid. Jaap zit thuis voor de buis te kijken naar omroep Max.”

Zichzelf heeft hij als raadslid in dit lied nog niet op de hak kunnen nemen. “Zoveel heb ik nog niet gepresteerd afgelopen jaar, misschien komt dat volgend jaar. Maar het is een positief lied over iedereen. Waar we voorheen nog wel eens een hele scherpe opmerking maakten richting wethouders, hun portefeuilles en hun activiteiten, zit dat er nu helemaal niet in.”

Voor de lol
Het lied is vooral voor YouTube bedoeld en het komt natuurlijk op Bugel’s website De Meerpeen. “Het is gewoon voor de lol en misschien dat we het nog naar de Koetelburcht in Middenmeer brengen. Dan kunnen ze het daar nog draaien.”

Het lied wordt nu nog afgemixt in de studio. Komende vrijdag is de officiële première.

advertentie