PWN gaat met 73.000 zonnepanelen voor drijvende zonnestroom

advertentie

NOORD-HOLLAND – Dinsdag heeft PWN, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in Noord-Holland, na een intensieve aanbestedingsprocedure Floating Solar gekozen voor het plaatsen van in totaal circa 73.000 zonnepanelen als drijvende zonnestroominstallaties. De installaties, die worden geplaatst op PWN-locaties in Andijk en Hoofddorp, zijn goed voor bijna 25 MWp (mega wattpiek) vermogen.

Directeur PWN Joke Cuperus: “Wij hebben als doelstelling om energieneutraal te worden. Hiervoor willen wij 100% van het energie verbruik duurzaam opwekken. Met dit project zet PWN een grote stap richting het realiseren van de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen en de bijbehorende CO2 reductie.”

30% meer groene stroom 
Het innovatieve systeem van Floating Solar kan tot wel 30% meer groene stroom opleveren dan reguliere vaste zonnestroominstallaties. Arnoud van Druten van Floating Solar: “Dankzij de meeropbrengsten van de zonvolgende systemen wordt er een hoeveelheid groene stroom opgewekt die omgerekend vergelijkbaar is met de gemiddelde elektriciteitsbehoefte van meer dan 9.000 huishoudens op jaarbasis.”

Europese aanbesteding 
PWN heeft een Europese aanbesteding gedaan waarbij het project gegund is op basis van de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de productie van zonnepalen is in de keuze meegenomen op basis van de internationaal erkende SVTC scorecard.

advertentie