Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – Het laatste weekje de kans om de glasmozaïeken van Monique Boncz te bekijken want nog voor de paasdagen wordt de nieuwe expositie ingericht. April is de maand van de scholen en dit jaar is het Creilerwoud aan de beurt. In samenwerking met enkele leden van Meerkunst is er hard gewerkt om een mooie tentoonstelling te kunnen neerzetten. Mondriaan, Picasso en Kandinsky zijn inspiratie geweest voor het werk dat getoond wordt.

Lezing
23 maart ontvangt het Nut Jolanda Linschoten in de theaterzaal voor een multimedia presentatie over haar hardlooptocht door Groot Britannië . Niet de race maar de reis, is een dapper en eerlijk verhaal over trailrunnen, misbruik, schuldgevoel, eenzaamheid én vrijheid. De aanvang is 19.30.
Filmhuis
Op 23 maart de bekroonde film “de kinderen van Juf Kiet”. Over een basisschoolklas met vluchtelingenkinderen uit Syrie, Eritrea, Irak. Angstig en getraumatiseerd komen ze bij juf Kiet die op onnavolgbare wijze tracht de kinderen weer wat vertouwen te geven. Een bijzonder kijkje in een kleine wereld waarin de hele wereld samenkomt. Aanvang 20.00 uur.
Op 24 maart draait het jeugdfilmhuis Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet. Dummie heeft heimwee en keert terug naar Egypte, maar dat gaat niet zo makkelijk…aanvang is 19.00 uur

Het hele weekend, 24 en 25 maart is het open atelier bij de keramisten in het hele land; in de Cultuurschuur op niveau 3 kunt u komen kijken bij Janneke de Regt in haar atelier. Op beide dagen is ze er van 12.00 tot 17.00 uur.
Optreden
Op zaterdag 31 maart een bijzonder dubbeloptreden van het Keetkoor en toneelgroep Studio. Het KeetKoor is een muzikaal gezelschap, bestaande uit 7 sopranen, 7 alten, 4 tenoren en 3 bassen uit Callantsoog en omstreken. Onder leiding van dirigente Marianne Rijnders wordt wekelijks gerepeteerd in Groote Keeten. Vorig jaar vierden zij hun 10-jarig bestaan. Het repertoire van het KeetKoor is heel breed: Nederlands- en Engelstalig, van unisono tot 4-stemmig close harmony, van a capella tot cabaretesk en alles daartussen. Vaak worden hier eigen teksten gebruikt. Zelf vatten zij dit graag samen als: “eigentijds en eigenwijs”. Een favoriet thema is “Leven in de Noordkop”.

Toneelgroep Studio speelt  “De beer”, een éénakter van Tjechov. Voor het optreden van 31 maart is gekozen voor ‘n repertoire dat raakt aan het thema van eenakter “De Beer” van STUDIOnoordholland. Dit korte toneelstuk is een eigen bewerking van het verhaal van Tjechov: Met niet aflatende gedrevenheid rijdt landeigenaar Grigori Smirnow de huizen af waar de mensen wonen die hem geld schuldig zijn. Hij ál zijn geld innen, als het niet goedschiks kan, dan kwaadschiks. Morgen moet hij zijn hypotheek betalen, dus hij moet vandaag zijn geld hebben. De eenakter wordt opgesloten tussen twee optredens van het koor. Een bijzonder gevarieerde avond die begint om 20.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

advertentie