Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – Deze maand een hal vol kunst gemaakt door de leerlingen van basisschool Het Baken uit Wieringerwerf. Het geeft een prachtig beeld van de “nieuwe” werkwijze van het Baken, waar veel projectmatig gewerkt wordt.

Daarbij wordt de lesstof op vele manieren verwerkt en creatieve uitingen zijn een belangrijk onderdeel. In de exposities zijn verschillende thema’s te zien. Naast kleurrijk en origineel dus ook heel interessant en leerzaam.

Op goede vrijdag (19 april) draait de laatste reguliere film van het filmhuis van dit seizoen. De afsluiter is de bekroonde film Les Uns et Les Autres, in 1981 gemaakt door Claude Lelouch.

In deze film worden vier muzikale families uit Frankrijk, Duitsland, Rusland en Amerika voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog gevolgd. Te midden van de verschrikkelijke oorlog proberen deze mensen hun levens te leiden, maar waar de één een nazi-pianist is, wordt de ander afgevoerd naar een concentratiekamp. Het enige dat deze verschillende mensen bindt is de muziek.
Een prachtige film met een onvergetelijk slot. De aanvang is 20.00 uur.

Volgende week zondag (28 april)  staat er nog een concert van de Middenmeerse formatie The Visitors op het programma. In een nieuwe samenstelling zorgen ze voor heerlijke vertolkingen van bekende song uit de jaren 60 en 70.

 

advertentie