Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – Expositie –  Er is weer een nieuwe tentoonstelling geopend. De landschappen en zeegezichten en natuur als onuitputtelijke inspiratie, maar dit keer uitgevoerd in wol door de Viltgroep Vilten op Wieringen.

De zeven exposanten laten de schoonheid en verfijning van het gebruik van natuurlijke materialen zien en verrassen in diversiteit qua technieken.

Op 16 maart voor een keer film op zaterdag en wel de drie uur durende klassieker uit 1965 Dokter Zhivago. Omar Sharif in de opvallendste rol van zijn carrière. Dit epische verhaal gemaakt door regisseur David Lean vertelt de belevenissen van Dr. Zhivago gedurende de Russische revolutie.Aanvang 20.00 uur.
Op 17 maart de familiefilm Hotel Transsylvanië 3, een animatiefilm uit 2018 over belevenissen op een cruiseschip. Aanvang is 15.00 uur

16 maart overdag van 9.30 tot 13.00 uur grote schoonmaak-en opruimactie tijdens NL DOET. Iedereen die nieuwsgierig is kan komen om te helpen, te genieten van gezelligheid en de gezamenlijke lunch als afsluiting.

In de avond van 16 maart een optreden van de Noeverse Bietbent, een onvervalst gezellig avondje uit. Vanaf 20.00 uur speelt de band en kunnen de voeten van de vloer. Na Dr. Zhivago kan men gerust nog even naar boven……

20 maart is het Wereldverteldag. In de Cultuurschuur besteden we daar aandacht aan door een openbare vertelmiddag in de theaterzaal; verschillende vertellers hebben een verhaal voorbereid. Tussen 13.00 en 15.30 uur verhalen voor volwassenen en vanaf 15.30 nog een uurtje voor de kinderen. Toegang is gratis. Bovendien zijn we die dag stembureau; dus eerst stemmen en dan naar boven om mythes en legendes te horen.

22 maart in het filmhuis Visages Villages, een film uit 2018 onder regie van Agnès Varda. Agnès Varda ontmoette de fotograaf en schilder J.R. in 2015 en een samenwerking volgde in de vorm van een documentaire. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 23 maart een optreden van SimoneZ: chanson, schlager, en song inéén.

Let op: de extra toneelvoorstelling op 24 maart van TV Succes is niet in de Cultuurschuur, maar in het dorpshuis in Hippolytushoef. Mensen die al gereserveerd hebben zijn van harte welkom in Hippolytushoef.

 

 

 

 

 

advertentie