Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – Expositie Tiny Weijers exposeert in februari in de hal van de Cultuurschuur. De uit Breezand afkomstige schilderes is inmiddels een bekende in Hollands Kroon, waar zij op de meeste bekende expositie plekken wel eens heeft geëxposeerd. Bij ons laat ze haar zeegezichten en landschappen zien. Wie goed kijkt zal kunnen ontdekken waar Tiny heeft zitten schilderen.
Film
Op 2 februari is het beurt aan Film Toen. Dit keer draait “Rebel without a cause”, een Amerikaanse film van Nicholas Ray uit 1955. De klassieker bij uitstek over jeugdige onvrede en rebellie in het Amerika van de jaren vijftig.De volwassenen begrepen er niets van.. Opwinding, sensatie, sex, rock ’n roll! Aanvang 14.00 uur.

Op 8 februari draait Fences, een film uit 2017. Troy Maxson, een Afro-Amerikaanse man, werkt bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh. Eens droomde hij van een professionele honkbalcarrière, maar toen de major leagues eindelijk zwarte spelers toelieten was hij te oud. Hij probeert een goede echtgenoot en vader te zijn, maar de verloren droom vreet nog steeds aan hem, wat ervoor zorgt dat hij een besluit neemt dat zijn familie verscheurt.Aanvang 20.00 uur

En op 9 februari wordt Het Hut Syndicaat vertoond. Elke herfst haalt een gastronoom een groep mannen (en een vrouw) bij elkaar om in de Wieringermeerpolder te gaan jagen op klein wild. Zij noemen zichzelf ‘Het Hut Syndicaat’, vernoemd naar de hut waarin zij bivakkeren.De filmmaker gaat een jachtseizoen mee met de jagers en wordt getuige van hun verlangen om een verdwijnende wereld in leven te houden, vanmiddag verzorgt hij ook een korte inleiding bij de film. Aanvang 15.00 uur

Theater
Jenny Sings – Bij de culturele raad is op 10 februari Jenny te gast om “haar verhaal te zingen”. Een bijzonder liedjes programma met uitleg over betekenis en gevoel bij de verschillende songs. Wat doet een lied met je, wat is je interpretatie. Een interactie met het publiek maakt er een gezamenlijke beleving van. Een boeiend programma van anderhalf uur zonder pauze. Aanvang is 15.00 uur.

advertentie