Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – Expositie – Pak u laatste kans om de mooie boten en foto’s te bekijken.De foto’s en de modelboten zullen zo rond 1 februari plaatsmaken voor de aquarellen en schilderijen van Tiny Weijers, waarover volgende week meer. De bromfietsen van Marc Bisschoff blijven nog een paar maanden staan.

Film
Op 25 januari vertonen we de Nederlandse film Bankier van het Verzet, een film uit 2018 onder regie van Joram Lürsen. De hoofdrollen zijn voor Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma. Een spannend verhaal over de inzet van de Nederlandse Bank bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanvang 20.00 uur

Op 27 januari staat de jeugdfilm Incredibles 2 op het programma. Animatiefilm over het superheldengezin, Bob Parr (alias Mr. Incredible), zijn vrouw Helen (ook bekend als Elastigirl) en hun drie kinderen Violet, Dash en Jack Jack.Het redden van de wereld en het “gewone” gezinsleven is ook voor superhelden niet eenvoudig. Geschikt vanaf 6 jaar.  Aanvang 15.00 uur

Op 2 februari is het beurt aan Film Toen. Dit keer draait “Rebel without a cause”, een amerikaanse film van Nicholas Ray uit 1955. De klassieker bij uitstek over jeugdige onvrede en rebellie in het Amerika van de jaren vijftig.De volwassenen begrepen er niets van.. Opwinding, sensatie, sex, rock ’n roll! Aanvang 14.00 uur.

Rembrandt
Op 25 januari komt schrijver, verteller Jaques Hendrix naar de Cultuurschuur met de Nachtwachtwandeling. Deze lezing en presentatie vertelt en schetst het levensverhaal, de biografie van De Nachtwacht, het 376 jaar oude schilderij van Rembrandt. In een virtuele rondwandeling door de binnenstad van Amsterdam maakt u kennis met de personen die staan afgebeeld op het beroemde schilderij. Het ontstaan van de Nachtwacht is een prachtig verhaal. Aanvang 19.30. Reserveren kan via reserveringen@decultuurschuur.nl of bij de balie 0227-827084.

 

 

advertentie