Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – Expositie:  Alweer de laatste week van foto’s, modelboten. De afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond organiseert één keer per jaar de Afdelingsfotowedstrijd.’Deze keer met als thema “Mijn Held” ;in de Cultuurschuur de winnaars.

Dirk van Grootheest is ruim 25 jaar bezig met modelbouw. Als modelvlieger begonnen en nu maakt hij op zijn zolder werkboten op schaal. Sleep, stoom, kortom werkschepen. Marc Bisschoff Tullekken exposeert voor het Historisch Genootschap.Hij heeft een collectie bromfietsen waarvan hij er een paar laat  zien zoals ze tussen 1950 en 1975 werden verkocht.

Film
Op 25 januari vertonen we de Nederlandse film Bankier van het Verzet, een film uit 2018 onder regie van Joram Lürsen. De hoofdrollen zijn voor Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma.Een spannend verhaal over de inzet van de Nederlandse Bank bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanvang 20.00 uur

Op 27 januari staat de jeugdfilm Incredibles 2 op het programma. Animatiefilm over het superheldengezin, Bob Parr (alias Mr. Incredible), zijn vrouw Helen (ook bekend als Elastigirl) en hun drie kinderen Violet, Dash en Jack Jack.Het redden van de wereld en het “gewone” gezinsleven is ook voor superhelden niet eenvoudig. Geschikt vanaf 6 jaar.  Aanvang 15.00 uur

Op zondag 20 januari staan Marlous Lazal en de mannen van de tango op het podium van de Cultuurschuur met het theaterconcert Heimwee. Marlous, die wel de Nederlandse Marlène Ditrich genoemd wordt, zingt vol overgave over liefde en verlangen. De stem van Marlous en de muzikale top begeleiding van Mark Wyman (pianist en arrangeur), Matias Pedrana (bandoneon) en Daniel Lehmann(contrabas) geven het publiek een diepe beleving van liefde en verlangen. Aanvang 16.00 uur. Reserveren via reserveringen@decultuurschuur.nl of bij de balie 0227-827084.

Op 25 januari komt Jaques Hendrix naar de Cultuurschuur met de Nachtwachtwandeling. Deze lezing en presentatie vertelt en schetst het levensverhaal, de biografie van De Nachtwacht, het 376 jaar oude schilderij van Rembrandt. Aanvang 19.30. Reserveren via reserveringen@decultuurschuur.nl of bij de balie 0227-827084.

advertentie