Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – Na een zeer druk weekend met drie keer een stampvolle theaterzaal is het komend weekend genieten van de rust en de kunst in de Cultuurschuur. Op 10 en 11 november houdt fotoclub “de Sluiter” haar eerste expositie in de theaterzaal. Beide dagen tussen 12.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken. En als u er toch bent kijk dan gelijk in de hal naar de bijzondere schilderijen van Sonja Hopmans onder de titel “Uit de klei”. Daarin vat ze in beelden samen wat ze voelt bij terugkeer naar haar wortels, nl. de Wieringermeer.

Film
Vrijdag 9 november in het filmhuis Florence Foster Jenkins, de legendarische vrouw die beroemd zangeres wil worden en zich daarbij niet laat hinderen door gebrek aan talent. Haar echtgenoot en manager St Clair Bayfield was vastbesloten om zijn geliefde Florence af te schermen van de waarheid. Maar wanneer Florence besluit om een openbaar concert in Carnegie Hall te geven in 1944, staat St Clair voor zijn grootste uitdaging tot dan toe. Aanvang 20.00 uur.

Voor éénmaal wordt de vertrouwde vrijdagavond in het filmhuis losgelaten. Een keer een film op zaterdagavond! Op 17 november draait de klassieker Once upon a time in the west uit 1968. De regie is van Sergio Leone, de onvergetelijke muziek bij deze film is van Ennio Morricone. Er zijn hoofrollen voor Charles Bronson, Claudia Cardinale en Henry Fonda.Maar liefst tweeëneenhalf uur onvergetelijk kijkplezier met elkaar. Aanvang 20.00 uur.

Harry Potter
Voor de jongeren is er een bijzondere thema-avond bij de Dukdalf. Zaterdag 10 november vanaf 21.00 is de Dukdalf veranderd in Zweinstein, de beroemde tovenaarsschool van Harry Potter.

Lezing
Dinsdagavond 13 november organiseert Het NUT een lezing door Dr. Sara Polak over de cartoonpolitiek in tijden van sociale media – Donald Trump als Twitterpresident. Aanvang is 20.00 uur

Klassiek
Zondag 18 november om 15.30 uur een optreden van Bameastra Nova met onder andere onze zangdocent Jenneke Oomen en rector van het Wiringherlant Hans van Niekerk.
Bamestra Nova 2018 is hèt vocaal ensemble uit Noord-Holland Noord. Het ensemble bestaat  uit (semi-)professioneel geschoolde zangers, zingt zowel a cappella als met pianobegeleiding en heeft repertoire dat 4 eeuwen beslaat.
Reserveren kan via secretaris@decultuurschuur.nl of bij de balie.

 

 

advertentie