Programma Cultuurschuur

advertentie

WIERINGERWERF – In februari exposeert Het Mozaïekgilde. Dit landelijk kunstcollectief toont mozaïek als autonome kunstuiting in al zijn diversiteit onder het motto Meerpenen en Meer Mozaïek.

Het Mozaïekgilde is een landelijk kunstcollectief van professionele kunstenaars. Zij toont mozaÏek als autonome kunstuiting; mozaïek wordt vaak als toegepaste kunst gezien. Een achttal leden van dit landelijk kunstcollectief presenteren met deze expositie de verschillende gezichten die mozaÏek als autonome kunst kan hebben. Alle materialen, technieken en stijlen zijn te zien. Deelnemende kunstenaars zijn Jeanine Gerlofsma, Monique Bonz, Marielle Beats, Elsbeth Fokker, Sé van Weert, Henny Borrra , Ted Moelker en Nanne Wilders. Meer informatie over deze kunstenaars is te vinden op www.mozaiekgilde.nl .
De expositie is dagelijks te zien van 7.30 tot 20.30, in het weekend van 10.00 tot 16.00 in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Op 3 februari bij Film Toen in het filmhuis Exodus; het dramatische verhaal van de Joden die de holocaust overleefden en die maar één ding wilden: naar het beloofde land Palestina. Veelal met boten….een pijnlijke vergelijking met de vluchtelingen die deze jaren naar Europa komen. Wel een Hollywood productie, dus happy end. Aanvang 14.00 uur.

In de avond van 3 februari herleven andere oude tijden; Massaal de voetjes van de vloer en volop gezelligheid, want de NOEVERSE BIETBENT komt. Alle gouwe ouwe nummers passeren de revue. Aanvang vanaf 20.00 uur.

Op 4 februari komt opera emsemble St. Petersburg. Elena Syssojeva zal met haar koor optimaal gebruik maken van de akoestische kwaliteit van de hal van de Cultuurschuur. De aanvang is 16.00 uur. Reserveren kan via secretaris@decultuurschuur.nl

Op 9 februari om 13.00 uur ontvangt de Cultuurschuur de Meerkoetelaars en de Burgemeester voor de officiele sleuteloverdracht. De lopende zaken worden voor enkele dagen overgenomen door de Carnavalsvereniging.

Ook op 9 februari draait het filmhuis Die Zauberflöte, een prachtige verfilming van deze wereldberoemde opera van Mozart. Aanvang 20.00 uur

En op 10 februari een concert van Bender; deze band brengt Nederlandstalig chanson en zingt over alle herkenbare dingen uit het leven met zeer doordachte teksten. Aanvang 20.00 uur en reserveren kan bij secretaris@decultuurschuur.nl of bij de balie .

Afbeelding: Wortels (Mozaïekgilde)

 

 

 

advertentie