Proeven, ruiken en ervaren op de Boerenversmarkt

advertentie

SLOOTDORP – De komende twee jaar kan de Stichting Boerenversmarkt rekenen op sponsoring van Rabobank Kop van Noord-Holland.

“De Boerenversmarkt in het eerste weekend van september is een geweldig evenement in de Wieringermeer voor de agrarische regio en dat ondersteunen we graag,” vertelt Annemarie Beentjes van de Rabobank.Haar collega Romania Langelaan is ook enthousiast: “Verschillende telers laten zien wat voor mooie en bovenal verse producten zij jaarlijks oogsten. Bezoekers kunnen op de overdekte markt proeven, ruiken en ervaren wat er in de regio allemaal te verkrijgen is. “

Voedselvraagstuk
Vandaag de dag zijn er ongeveer 7 miljard mensen op de wereld. In 2050 zal de wereldbevolking toenemen naar ruim 9 miljard mensen. Dit heeft een enorme impact op de vraag naar voedsel. Romania vervolgt: “De Rabobank heeft een jarenlange betrokkenheid in de Food & Agri sector. Daarom raakt het wereldwijde voedselvraagstuk ons. Wij willen een bijdrage leveren aan de ambities en agenda voor voedselverspilling, zowel mondiaal, nationaal als regionaal. Met het thema voedselverspilling maken we zichtbaar hoe hard we samen met onze klanten en partners werken aan het vinden van oplossingen om een bijdrage te leveren aan de halvering van voedselverspilling in 2030. Daarvoor zetten we onze kennis, netwerken, samenwerkingsverbanden en financiële oplossingen in.”

Live cooking

De organisatie is blij met de betrokkenheid van de bank. Voorzitter Sandra Munster: “Achter de schermen gebeurt er bij de Boerenversmarkt ook veel. Nieuw dit jaar is een kookpodium en dat begint nu al echt vorm te krijgen. Dankzij een extra bijdrage van de Rabobank kunnen we dit vormgeven. Door middel van live cooking geven we een extra dimensie aan de Boerenversmarkt. Een aantal ‘local heroes’ gaat de bezoekers verrassen met de meest heerlijke gerechten. Bovendien viert de Boerenversmarkt dit jaar een jubileum met de vijfde editie. Al deze keren is het ons gelukt om door de bijdrage van vele sponsoren het evenement succesvol te organiseren en gratis toegankelijk te houden. “

Kom ook !

De Boerenversmarkt is een overdekte markt bij Kwekerij Munster aan de Wierweg 7 in Slootdorp. Naast de markt zijn er ook veel randactiviteiten. Kom ook proeven, ruiken en ervaren in het weekend van 1 en 2 september van 11.00-17.00 uur.

advertentie