Première Thalia musical The Wiz

advertentie

DEN OEVER – Vrijdagavond 16 maart beleeft Thalia Muziektheater Hollands Kroon met The Wiz haar première in het Vikingschip te Den Oever.
Het was een uitdaging om deze musical, ooit op film verschenen met Michael Jackson en Diana Ross in de hoofdrollen, op de planken te zetten. Maar met dank aan regisseur Henk Wijtsma en alle medewerkers voor en achter de schermen is het Thalia weer gelukt om met een productie te komen waar het publiek van zal smullen.

Tijdens de voorstelling worden de bezoekers meegenomen naar Kansas, waar Dorothy woont bij haar tante Em en oom Henry.

Dorothy is een opstandige puber, die de wereld en zichzelf aan het ontdekken is en dat valt niet altijd mee. Op een dag wordt Kansas getroffen door een tornado die Dorothy met huis en al wegblaast waarna ze terecht komt in het land van Oz. Hier begint haar reis om de grote tovenaar van Oz; the Wiz, te zoeken die haar weer terug naar huis kan brengen. Onderweg komt Dorothy o.a. een vogelverschrikker, een blikkenman en een laffe leeuw tegen, allemaal met hun eigen verhaal en probleem en samen gaan ze op zoek naar die grote tovenaar van Oz. En dan blijkt deze reis tevens een reis naar volwassenheid én zelfstandigheid te zijn.

Naast de première op vrijdagavond 16 maart zijn de uitvoeringen op zaterdagavond 17, zondagmiddag 18, zaterdagavond 24 en zondagmiddag 25 maart. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur en de beide zondagmiddagmatinees om 14.30 uur.

Het Vikingschip ligt aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever en aan de achterzijde is een groot parkeerterrein. Voor alle dagen zijn nog kaarten te koop via www.thalia-hollandskroon.nl waar tevens meer informatie over Thalia en deze musical met het onvergetelijke nummer “Brand New Day” te vinden is.

 

 

 

 

advertentie