Politiek cafe over duurzame energie

advertentie

BARSINGERHORN – In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 organiseren de GroenLinks-afdelingen Hollands Kroon, Den Helder, Schagen en Texel vijf keer een politiek café, steeds op de derde zondagmiddag van de maand.

Elke keer komt een thema dat voor de Kop van Noord-Holland van belang is aan bod, dat dan wordt besproken door een deskundige uit de GroenLinkse politiek, een vertegenwoordiger van een belangenorganisatie en/of iemand uit het maatschappelijke veld.
Data en onderwerpen van de politieke cafés:
17 september: duurzame energie, aardwarmte,
15 oktober: Waddenzee en duurzame visserij,
19 november: zorgen voor zorg,
21 januari: oud worden op het platteland,
18 februari: slow toerisme, onder voorbehoud. 
 
Het eerste politieke café vindt plaats op zondagmiddag 17 september. Je bent van harte welkom vanaf 14.45 uur. Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een hapje en drankje. 

Thema
Het thema op deze middag is duurzame energie, met name aardwarmte*. Liesbeth van Tongeren (Tweede Kamer, GroenLinks) zal in het algemeen ingaan op de visie van GroenLinks op duurzame energie. Martin van der Hout (DAGO) belicht de beleidsmatige kant van aardwarmte en Laurens Vlaar (ECW) zal ingaan op de details.
Tussentijds is er ruimte voor vragen en discussie. 

Muziek
De middag wordt opgeluisterd door de djembegroep Faraya, met Yvonne Bergman op de didgeridoo.

Plaats van samenkomst
Het Ideeëntheater / NanCuna, Kreil 6 in Barsingerhorn (www.nancuna.nl). Deze locatie is goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is rolstoelvriendelijk.
Het politieke café zal te volgen zijn via livestream

 

advertentie