Politie controleert ook op water

advertentie

REGIO – Zoals eerder aangegeven houdt de waterpolitie meer toezicht op de wateren van de Boatex Den Helder. Zo hebben zij tijdens een vaarsurveillance deze binnenwateren bezocht. Hierbij hebben zij diverse controles uitgevoegd waarbij meerdere processen-verbaal zijn opgemaakt.

Voor onder andere het besturen van een snelle motorboot terwijl de bestuurder niet bekwaam was in verband met de leeftijd, het zwemmen in het doorgaand vaarwater en springen vanaf een droogdok. Het springen vanaf een dok is zeer gevaarlijk in verband met de mogelijke aanwezigheid van spudpalen en kettingen.

Ook zijn aan de zoute kant op het wad meerdere controles uitgevoerd. Daar zijn ook meerdere processen-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het niet dragen van het dodenmanskoord, te hard varen in de haven, niet voldoende reddingsvesten, en geen brandblusser aan boord.

Daarnaast is er ook nog een schipper aangehouden voor artikel 27, het varen onder invloed. Deze schipper is overgebracht naar het politiebureau op Texel waar een ademanalyse is afgenomen. Hier kwam uit dat de schipper meer dan 3 keer de toestaande hoeveelheid in zijn bloed had. Let op; de grenswaarden voor het varen zijn hetzelfde als die voor op de weg.

Er zal vaker dit soort controles in en rondom Den Helder worden gehouden. Mocht u overlast van bootjes en waterscooters op het water ervaren, bel dan 0900-8844.

advertentie