Politici op pad in Hollands Kroon

advertentie

HOLLANDS KROON – De naderende datum van 20 maart brengt veel politici op de been. Groepjes mensen posten bij supermarkten om het winkelende publiek over te halen op een bepaalde partij te stemmen. Stemmen op een kandidaat van jou keuze is een democratisch recht dat niet in ieder land bestaat. Hier is het een vanzelfsprekendheid.

Zaterdag bezocht een groepje GroenLinksers verschillende winkelcentra van Hollands Kroon, waar flyers aan het winkelende publiek werden uitgedeeld en waar met geïnteresseerde passanten werd gesproken. Soms ontstonden levendige discussies. In Winkel stonden leden van de Christen Unie, die een boompje wilden opzetten met voorbijgangers.
Raadslid Lilian Peters van GroenLinks is kandidaat voor Provinciale Staten, maar staat nummer 14 op de lijst. Met veel voorkeursstemmen zou zij een plaats kunnen innemen in het Haarlemmer parlement. Haar partij staat echter niet toe dat een politicus op twee plekken beëdigd wordt als volksvertegenwoordiger.
In dat geval zou zij een keuze moeten maken. Maar ook in Haarlem kunnen de belangen van de gemeente Hollands Kroon behartigd worden. Peters zal ook daar de (vergroenende) standpunten van haar partij laten horen…

Kees Zwaan

Hollands Kroon

advertentie