Platic Soup Surfer Merijn Tinga in Anna Paulowna

advertentie

ANAA PAULOWNA – ‘From Source to Sea’, de film over de bijzondere reis van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga, is donderdag 25 april in MFA De Ontmoeting te Anna Paulowna. Vanaf 20.00 uur is de film te zien over zijn 1200 kilometer lange tocht over de Rijn, peddelend op een surfplank gemaakt van zwerfafval. Een indrukwekkend verslag waarmee hij aandacht vraagt voor het probleem van plastic vervuiling.

De toegang is gratis, aanmelden is wel vereist. Dit kan via het emailadres zwerfieap@gmail.com Geef hierbij aan met hoeveel mensen je komt.

Merijn Tinga is persoonlijk aanwezig bij de film!! Na afloop staat hij bezoekers graag te woord. Merijn Tinga, is bioloog, kunstenaar en activist. Het type vrije surfjongen – halflang haar, zongebruind, relaxte uitstraling en brede glimlach – maar dan met een bloedserieuze boodschap en vol vuur om die uit te dragen. Zijn alias maakt duidelijk waar de missie over gaat: de plastic vervuiling van onze zeeën.

De 50 minuten durende film van regisseur Eelke Dekker volgt Merijn Tinga tijdens zijn peddeltocht van de oorsprong van de Rijn in de Zwitserse Alpen naar de Noordzee bij Rotterdam.

De film geeft een goed beeld van de omstandigheden die Merijn Tinga moest overwinnen. Tekenend is het kwaliteitsverschil tussen het water dat Merijn dronk nabij de bron van de Rijn en het water uit de Rotterdamse haven. Dat laatste blijkt heftig vervuild en vol plastic microdeeltjes. Te zien zijn ook een bezoek aan een recyclingbedrijf in Spijk, ontvangsten in verschillende steden en de samenwerking met het Science Centre van de TU Delft (makers van het speciale surfboard).

advertentie