Pinkstercomité komt met nieuwe opzet

advertentie

’T VELD – Het Pinkstercomité ’t Veld heeft in overleg met café De Vriendschap en stichting Sportpark De Kogge, besloten voor een nieuwe opzet van de kermis in ’t Veld. De kermis start dit jaar op zaterdag 8 juni en duurt tot en met maandag 10 juni.

De dinsdag, wat sinds jaar en dag de laatste kermis-dag is, komt te vervallen. De laatste jaren merkte het Pinkstercomité dat het kermisbezoek vooral op de dinsdag terugliep. Of dit nu door de concurrentie van evenementen en festivals komt de strengere wet- en regelgeving voor alcoholgebruik voor de jeugd of de toenemende vergrijzing, maakt niet uit.

Voor het kermiscomité was dit aanleiding om opnieuw naar onze kermis te kijken. Voorzitter Sven Baas van het Pinkstercomité in ’t Veld. ‘wij als Pinkstercomité kiezen dit jaar voor een vernieuwde opzet. Tijden veranderen en wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze geliefde kermistraditie in stand blijft’.

Momenteel wordt er gewerkt aan de invulling van het complete kermisprogramma, waarin nieuwe onderdelen zitten, maar ook een aantal populaire activiteiten terugkomen.  Zo kunnen ze met zekerheid zeggen dat de 10-Kamp op zaterdag, het steenwerpen op zondag en het wielrennen op maandag de publiekstrekkers van het programma blijven.

Kermisattracties zaterdag ook open.
De kermisattracties openen dit jaar op zaterdag. Dat is één dag eerder dan we gewend zijn. Met deze wijziging komen zij tegemoet aan de 3-daagse wens van de kermisexploitanten en hopelijk ook van de jeugd. De attracties staan elk jaar op zaterdag al startklaar, maar mochten pas op zondag open. Nu kan de jeugd, naast de activiteiten op het sportpark, ook een bezoek brengen aan de kermis.

De organisatie achter de kermis in ’t Veld draait inmiddels op volle toeren.

Nu de belangrijkste grote lijnen bekend zijn, kan er gewerkt worden aan het invullen van de details, zodat er voor jong en oud weer een aantrekkelijke kermis wordt neergezet.

advertentie