Pinksteractiviteiten ’t Veld

advertentie

’T VELD – Zaterdagmiddag om 14.00 uur opende de jeugd de Pinksterfestiviteiten op sportpark de Kogge met een Tien Kamp die om 17.00 uur werd voortgezet met de populaire Tienkamp. Zoals gebruikelijk werd dit traditionele spektakelstuk weer gadegeslagen door een groot aantal dorpsgenoten om hun favorieten te zien strijden voor eer en glorie.

Bij de jeugd was de spanning te snijden maar uiteindelijk kwam ’t team van Luca Tesselaar als kampioen te voorschijn. De grote Tien Kamp leverde niet zo’n spektakel stuk op als de vorige editie waar drie teams met een gelijk aantal punten eindigde, deze jubileum editie leverde één winnaar op. Het team Kop End van de coaches Hans Hageman/Rhino Visser wist de overwinning nipt in de wacht te slepen zij bleven het team van coach Niels Leegwater de Rijderstraters één punt voor.

Bij het steenwerpen was de belangstelling ook nu weer voortreffelijk, waar na een spannende finale het team van de Pastoor van der Burglaan 2 met de bloemen en de overwinning ging strijken. Tweede Pinksterdag stond geheel in ’t teken van het wielrennen, om twaalf uur ging de schooljeugd van start.

De jongens en meiden mochten op hun eigen fiets één of twee rondjes over het wielerparcours, met een rugzak waar onderweg op verschillende punten lekkere dingen werden gestopt en bij de finish kreeg iedere deelnemer een mooi aandenken aan deze dag.

Om 12.30 uur werd er deze 90e editie gestart met het koningsnummer, de Sportklasse/ Amateurs deze reden 50 kilometer en kwam Thomas Droog bij de heren als winnaar over de finish Shophie Duin bij de dames en Dwight Donkersloot bij de jeugd t/m 15 jaar.

Na het Koningsnummer werd om 14.00 uur gestart met de Plaatselijke Renners Recreanten, ook de Dames en jeugd t/m 15 jaar gingen hierbij van start, winnaars waren hier 1. Joris de Boer 2. T. Zuurbier3.Tibor Zwaan.

Om 15.00 uur werd de laatste rit gereden en kwamen de plaatselijke toppers aan de start om over 15 ronden uitte maken wie zich als plaatselijk Topper van deze 90e editie mocht laten huldigen. No 1. werd Bart Steenman, 2 Nelis Wit en 3. Roel Koenes zij mochten met de Ronde Miss in de open auto.

Isa de Bruine had als Ronde Miss de eer om de prijzen na iedere rit aan de winnaars te mogen overhandigen, waarna de Ronde Miss in een prachtige auto van Castricum Collector Cars met de nummers 1 – 2 en 3 een ere ronde over het Wieler Parcours werd rond gereden.

Dinsdag was er 13.30 uur nog kegelen voor de dames in De Uitdaging en om 17.30 uur schieten bij de schiettent om mooie prijzen.

Verslag: Theo Moras

advertentie