Pilot Project ‘Gezondheid’ op drie basissccholen in Hollands Kroon

advertentie

Foto: Jongerenwerk Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Eind maart hebben Incluzio Hollands Kroon, Team Sportservice Schagen, GGD NHN, Dieet&Co en Link projecten de handen ineen geslagen om een pilot te draaien op het gebied van preventieve activiteiten rondom gezondheid. Deze pilot werd uitgevoerd op drie basisscholen in Hollands Kroon: De Marinx in ’t Veld, De Peppel in Middenmeer en de Triangel in Wieringerwerf.

Het thema ‘gezondheid’ werd vanuit verschillende invalshoeken benaderd: bewegen, voeding en mentale gezondheid. Tijdens de workshop van Team Sportservice Schagen werd de kennis over het belang van bewegen op de gezondheid getoetst door middel van een ren-je-rot-quiz. Dieet&Co zette de leerlingen aan het werk tijdens een kookworkshop: gezond eten is hartstikke lekker! Ten slotte ging de GGD in gesprek over geluk en hoe belangrijk gelukkig zijn is voor je totale gezondheid.

Alle workshops zijn enorm positief ontvangen door zowel de leerlingen als de scholen. Hieronder een aantal uitspraken van leerlingen naar aanleiding van de workshops:
“Deze les was hartstikke leuk; konden we dit maar vaker doen”. “Ik weet nu dat ik door deze oefening meer kan dan ik dacht!”

Ook docenten raakten geïnspireerd door de workshops:
“Geeft inspiratie en bewustwording om vaker door een roze bril te kijken”.

Na evaluatie zijn alle aangesloten partijen erg enthousiast om de pilot voort te zetten en deze workshops aan meerdere scholen aan te bieden. De komende tijd zal worden bekeken welke opties en mogelijkheden hiervoor zijn.

advertentie