Piet Bruijstens stopt ermee

advertentie

Hollands Kroon – Wieringer Piet Bruijstens (80) vindt het na 34 actief te zijn geweest als volksvertegenwoordiger genoeg. Op 20 september neemt hij afscheid als lid van de gemeente Hollands Kroon

In die 34 jaar was hij 18 jaar gemeenteraadslid en 16 jaar lid van de Provinciale Staten onderverdeeld in: 3 raadperiodes op Wieringen voor de PvdA , 4 periodes in Provinciale Staten van Noord-Holland voor de Ouderenpartij N.H. en vanaf 2011 voor de Seniorenpartij Hollands Kroon  in de gemeente Hollands Kroon.

Piet Bruijstens is mede oprichter van de Lokale Provinciale Ouderenpartij N.H (OPNH) en medeoprichter van de Lokale Senioren Hollands Kroon ( SHK)

Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2014  stond hij als lijstduwer op de groslijst, door voorkeurstemmen werd hij direct in de gemeenteraad gekozen, hierbij heeft hij aangegeven in goed overleg met zijn fractie, dat hij hoogstwaarschijnlijk niet de gehele periode zou uitzitten.

Verloop bestuurlijke loopbaan kort samengevat:
Zijn interesse in besturen begon op 17 jarige leeftijd in Amsterdam toen hij in een jeugdbestuur van een buurthuizen vereniging werd gekozen.

Lid van de Gemeenteraad van Wieringen voor de PvdA van 1982 t/m 1994

Van 1994 t/m 2011 medeoprichter en fractie Vz. van de Lokale Provinciale Ouderenpartij NH (OPNH) in Provinciale Staten van Noord-Holland, waarin wij nu 21 jaar vertegenwoordigd zijn.
Van 2011 t/m 2014 medeoprichter en fractie Vz., van de Lokale Senioren Hollands kroon.  (SHK)
Van 2014 tot op heden 2016 lid van de fractie Senioren Hollands Kroon (SHK)

Blijken van waardering.
Bij zijn uittreden als  bestuurslid voor de VV. Succes te Hippolytushoef in 1994 benoemd tot erelid.
In 2011 tijdens een extra Statenvergadering door de Commissaris van de Koningin, benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau en de zilveren erepenning van de Provincie Noord-Holland. In 2015 bij mijn uitreden uit de fractie van de Ouderenpartij Noord-Holland (OPNH) benoemd tot erelid.

 

advertentie