Perikelen rond kermis Hippo duren nog even voort

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – De soap rond de Wieringer kermis is nog niet ten einde. Het was de bedoeling dat in de uitzending van Noordkopnieuws uit zou komen of er dit jaar nu wel of geen kermis komt in het centrum van Hippolytushoef.

Karin Blokker zou dan tekst en uitleg geven over de vergunning die door de gemeente is geweigerd voor de plaatsing van de autoscooters op het Kerkplein.

Helaas had Karin op het moment van de uitzending andere dingen aan haar hoofd. Die morgen was er namelijk een vrachtwagen van de firma Jonker in de sloot geraakt en hierbij was er flinke schade ontstaan en dus een hoop geregel.

Deze week had zij ook al een akkefietje op de kermis in Landsmeer. Hierbij is een collega van de schiettent zelf beschoten. De sfeer op deze kermis raakte hierdoor in een dieptepunt. En nu dus weer het gedoe met de vergunning van de autoscooters.

Maar wij gaan het verder uitzoeken of de vergunning nu terecht is geweigerd. De reden voor de weigering door de gemeente is dat de veiligheid van zowel de bezoekers als aangrenzende panden onvoldoende kan worden gewaarborgd. Met andere woorden; de autoscooters staan te dicht bij de panden.

Noordkopnieuws gaat er natuurlijk verder achteraan en het wordt dan ook vervolgd.

advertentie