Partijen vullen StemWijzer in tijdens aftrap Provinciale Statenverkiezingen

advertentie

Foto: Provincie Noord-Holland

HAARLEM – Op 3 rijen zitten 15 Noord-Hollandse lijsttrekkers achter een computer in de Statenzaal van het provinciehuis in Haarlem. De partijen vulden op woensdag 13 februari de StemWijzer in tijdens de landelijke lancering van de StemWijzer door ProDemos.

“De stemwijzer is een startmiddel en bepaalt niet het eindpunt. Ga je daarnaast ook verdiepen in de verschillende partijen”, aldus de directeur van ProDemos Eddy Habben Jansen. De lancering is ook de aftrap van de Provinciale Statenverkiezingen die plaatsvinden op woensdag 20 maart.

Verkiezingen
Woensdag 20 maart wordt er in Nederland gestemd voor de Provinciale Staten. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk vindt dat Noord-Hollanders zich niet moeten laten leiden door de landelijke politiek: “De provinciale verkiezingen zijn geen opgetuigde opiniepeilingen. Ze gaan niet over landelijke politiek, of over het zittende kabinet. Maar ook nu weer zullen, zoals altijd, landelijke thema’s aandacht krijgen en afleiden van waar het werkelijk om gaat: de Statenverkiezingen.”

advertentie