Paasoratorium Bach in Hippolytuskerk

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Het cantatekoor van de Hippolytuskerk zingt op zondag 23 april a.s. om 15.30 uur het Paasoratorium van J.S. Bach. Na een geslaagd jubileumconcert in 2016, waarbij de Johannes Passion werd uitgevoerd, is dirigente Ellen Verburgt nu gestart met de repetities voor een middagvullend concert in de recent intern verbouwde Hippolytuskerk.

Het Paasoratorium van Bach wordt weinig uitgevoerd. De lengte houdt het midden tussen een oratorium en een cantate maar de orkestrale bezetting is genereus, compleet met trompetten en pauken. Daarnaast staat ook ‘Singet dem Herrn ein Neues Lied’ van G.Ph. Telemann op het programma. Telemann was een tijdgenoot van J.S. Bach en leefde van 1681-1767, dit jaar wordt zijn 250e sterfdag herdacht.

Barokorkest Eik en Linde begeleidt het koor en speelt een aanvullend instrumentaal stuk. Solisten zijn Sabine Kirsten (sopraan), Karoline Hartman (alt), Steven van Gils (tenor) en Jan Douwes (bas).

Kaarten zijn vanaf 3 april verkrijgbaar bij de koorleden en De Wieringer Boekhandel aan het Kerkplein 27 in Hippolytushoef.

 

advertentie