Paardenspektakel in het Dijkgatbos (video)

advertentie

DIJKGATBOS – Zondag streden er ruiters uit heel Nederland om de winst in het Dijkgatbos in de Wieringermeer. De Wieringermeerruiters organiseerde de samengestelde wedstrijd SGW Dijkgatbos er verschenen ruim 150 combinaties in de klasse B en de klasse L vandaag aan de start.

De crosswedstrijd voor paarden en pony’s heeft een langjarige historie in het Dijkgatbos. Al meer dan 60 jaar geleden werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd door een afvaardiging van de Wieringermeerruiters. In de loop der jaren organiseerden de ruiterverengingen in de regio dit, maar de afgelopen twee jaar waren de omstandigheden in het Dijkgatbos niet goed genoeg om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren. Nu de Commissie Dijkgatbos van de Wieringermeerruiters de route grondig heeft gerenoveerd is het pad weer klaar voor een lange reeks crosswedstrijden in het bos de komende jaren.

Zaterdag avond was er de officiële opening van SGW Dijkgatbos na de toast was het aan drievoudig special Olympics Kampioen Stefan Tettelaar de eer om het parcours te mogen openen.

Voor meer info over SGW Dijkgatbos gaat u naar sgwdijkgatbos.nl of naar facebook.com/dijkgatboscross

Noordkop Nieuws was vandaag ook in het Dijkgatbos te vinden, wij liepen over het ruiterparcours en spraken met Sandra Munster over de boscross van vandaag bekijk onderstaande video voor een impressie van deze mooie dag.

advertentie