Overvallen maar blij verrast met Koninklijke Onderscheiding

advertentie

Foto: Theo Moras

’T VELD – Burgemeester Jaap Nawijn overhandigde na de gewonnen wedstrijd tegen Foreholte in Sporthal ‘t Zijveld namens de Koning Joep Hageman en Judith van Dam de erepenning voor hun inzet voor VZV handbal, en zijn beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voor de vol gepakt tribunes werden ze na de wedstrijd verrast met deze Koninklijke onderscheiding.

Judith Van Dam was in 1989 de eerste vrouw uit de Kop van Noord-Holland die het nationale team haalde en speelde in totaal 14 interlands. Sinds 1994 is zij vrijwilliger bij VZV handbal waar zij bestuurslid en penningmeester is.

Als penningmeester regelt zij de financiën, facturatie, doet de betalingen en maakt de begrotingen.
Als bestuurslid woont zij de vergaderingen bij en draait ze bestuursdiensten en is ze aanwezig bij vele wedstrijden en ook om scheidsrechters ontvangen, etc. Ze is zelf ook lange tijd coach van de jeugdteams geweest en zat ze in de organisatie van het timmerdorp van Zijdewind.

Bovendien heeft lange tijd bij sportvereniging in ’t Zijveld allerlei vrijwilligerswerk gedaan. 2017 was een belangrijk jaar, toen was zij ook betrokken bij de organisatie van de EFH Challenge Cup 3e Ronde (Europese competitie).

Joep Hageman is al vanaf 1989 als vrijwilliger betrokken bij VZV handbal als jeugdbestuurder, secretaris en vicevoorzitter en is zelf ook nog jeugdscheidsrechter geweest. Daarnaast heeft hij ook jaren een van de jeugdteams gecoacht en is hij alweer jaren omroeper bij de dameswedstrijden van VZV in Sporthal ’t Zijveld.

De heer Hageman is ook betrokken bij sport overleggen van het handbalverbond met eredivisieclubs.
In 2017 was hij ook betrokken bij de organisatie van de EFH Challenge Cup 3e Ronde (Europese competitie). Bovendien is Joep Hageman ook al jaren bestuurslid en adviseur bij de gehandicaptenvereniging paardrijden De Vrije Teugel in Waarland, waar hij zijn kennis als fysiotherapeut gebruikt om anderen te adviseren.

Beide hebben deze Koninklijk Onderscheiding dan ook dik verdiend en voelden zich overvallen maar blij verrast dat ze deze onderscheiding in ontvangst mochten nemen.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie