Ouwe Joekeldag bij Motorclub MIOS

advertentie

ANNA PAULOWNA – Motorclub MIOS organiseert zondag 7 juli a.s. weer de bekende Ouwe Joekeldag. Het is nu voor de tiende maal dat bezitters van klassieke motoren in de gelegenheid worden gesteld om hier vrijblijvend aan deel te nemen. Op het terrein van de actieve motorclub aan het Zoutpad 1 te Anna Paulowna kunnen de motoren worden opgesteld en zijn dan voor iedereen te bezichtigen.

Toen in 2010 dit evenement voor de eerste keer werd georganiseerd kon men niet bedenken dat het een geweldig succes zou worden. Steeds meer bezitters en liefhebbers van klassieke motoren komen dit ongedwongen en gratis evenement bezoeken. De bedoeling van deze dag is toch de bezitters en liefhebbers van klassieke motoren een leuke en gezellige dag te bezorgen. Vanaf 11 uur is iedereen welkom met een motor van voor 1990 en mag op het terrein van het clubhuis worden opgesteld. Het is altijd weer verrassend met welke interessante ouwe joekels sommige deelnemers op het evenement verschijnen. Vaak zijn het gerestaureerde motoren, maar ook oudjes die nog in de originele lak verkeren en nog duidelijke gebruikssporen hebben. Ook door de eigenaar heel mooi aangepaste of totaal verbouwde machines komen langs. En juist die verscheidenheid van de aanwezige motoren is op zich al een lust voor het oog. Bijna alle ouwe joekels komen op eigen kracht aangereden en dat maakt het evenement levendig. De VIM, Vereniging Interessante Motorrijwielen, heeft ook dit evenement in hun agenda opgenomen en zal ook aanwezig zijn.

Natuurlijk wordt er veel over de klassieke motoren gesproken en de eigenaars zijn altijd genegen om er alles over te vertellen. Het is ook de gelegenheid om nieuwe contacten te leggen met mensen die dezelfde hobby hebben en ervaringen onder elkaar uit te wisselen. De eigenaars van klassieke motoren zij meestal goed op de hoogte van hun eigen motor en weten er veel van af.

Evenals de voorgaande jaren wordt er weer de mogelijkheid geboden voor de deelnemers om bij aankomst met hun ouwe joekel op de foto te gaan. Deze foto’s zijn later op de site van MC MIOS te bekijken. www.mcmios.nl  onder activiteiten / evenementen. Nu zijn daar de foto’s van de Ouwe Joekeldag 2018 nog te bekijken.

Gedurende het evenement is het clubhuis geopend en het barteam staat klaar om de inwendige mens  van eten en drinken te voorzien. Kortom, we proberen er weer een gezellige dag van te maken.

Proef ook de ongedwongen sfeer rond dit gebeuren met de klassieke motor als middelpunt.

 

advertentie