Oude tijden herleven?

advertentie

willemduyn

Overdreven? Nou, loop op een onwillekeurige zaterdagavond maar eens door het centrum, en je raakt bevangen door een beklemmende, bijkans sinistere stilte. Een Scandinavische thriller is er niets bij. Hier en daar een meneer of mevrouw die de hond uitlaat, en dan heb je het wel gehad, qua drukte. Een oude hit van de Britse ska-band The Specials doemt al wandelend bij je op: this town (aha…) is coming like a ghost town…

Ooit het Klein Parijs van de Noordkop, thans net zo saai als elk ander dorp in Noord-Holland – de historie van Hippo in een notendop.

Maar daar gaat dus verandering in komen! Partycentrum Concordia gaat na een jarenlange sluiting weer open. Jawel, dat is nog eens zinnenprikkelend nieuws… In je hoofd verschijnen beelden uit lang vervlogen tijden. Want wat hádden we een mooie jeugd in de eighties en nineties. Mede dankzij Concordia uiteraard. We vierden er kermis alsof ons leven ervan afhing. Je hoeft je ogen maar te sluiten, en je ziet het zo weer voor je: die deinende mensenmassa, compleet in extase gerakend op muziek van Nederlandse sterren als Jantje Koopmans, Jan & Zwaan, Maywood, Hepie & Hepie, BZN en natuurlijk de onvergetelijke Willem Duyn.

Om maar te zwijgen van de steengoede concerten die we er zagen. Van Powerplay, The Scene, Drukwerk, Normaal, Roberto Jacketti & the Scooters, Herman Brood & His Wild Romance, The Clarks, Van Dik Hout, Anouk, et cetera.

De toenmalige eigenaar van Concordia werd overigens altijd compleet zwartgemaakt door de eigenaar van concurrent De Harmonie. Een bikkelharde zakenman die alleen maar aan zichzelf zou denken, zo werd de Concordia-exploitant steevast afgeschilderd door de Harmonie-exploitant. Inmiddels weten we natuurlijk wel beter.

Maar goed, dat terzijde. Laten we genieten van het heuglijke nieuws dat Concordia vanaf 27 februari aanstaande weer opengaat. Wieringer jeugd, doe er je voordeel mee! Laat je mobieltje thuis en doe als wij vroeger: zupen en angaan, biergooien, shirtjes scheuren, dangsen en hossen (met af en toe een klein opstootje), tongzoenen, vingeren achter het politiebureau…

Doe eens gek, laat je gaan, maak er een feestje van. Laat Hippo weer Hippo zijn.

Een jaarlijks terugkerende artiest tijdens de kermisviering in Concordia was wijlen Willem Duyn (1937 – 2004). “Ja, lieve mensen”, riep hij steevast met z’n schorre stem, “eigenlijk wilden ze voor vanavond Gerard Joling vragen, maar ja, die was weer te duur natuurlijk hè, vandaar dat ze deze ouwe zak tabak maar weer eens hebben opgetrommeld…” (Foto: blog.seniorennet.be)

Lees ook: 
Je reinste Appie Happie
Misselijkmakende reportage

advertentie